MARFAN FORUM :: Sponsorzy 2010 i nowe możliwości

FAQFormularz kontaktowyCzat forumMapa forumMapa Google100 ostatnich postówSzukajUżytkownicyGrupy RejestracjaZalogujAlbum

MARFAN FORUM Strona Główna » O NAS » Sprawy forum » Ogłoszenia » Sponsorzy 2010 i nowe możliwości

Tagi tematu: 2010, mozliwosci, nowe, sponsorzy

Sponsorzy 2010 i nowe możliwości
Autor Wiadomość

Administrator

Wysłany: 2010-02-09, 21:29   Sponsorzy 2010 i nowe możliwości

Chciałbym serdecznie podziękować wszystkim sponsorom forum:

pawel
wojtek
Ania
dana.meadbh
Aga Wójciak
gabriela
arturro
asocko
Kevin

Moi Drodzy: jesteście wspaniali!

Dzięki waszym wpłatom udało się nie tylko opłacić forum na kolejny rok, ale także uzbierała się kwota pozwalająca na opłacenie również następnego roku serwera i domeny. Niesamowita rzecz jak wiele można zdziałać wspólnie! Najserdeczniej dziękuję!

Jednocześnie chciałbym zapytać Was o zdanie na temat rozdysponowania nadwyżki finansowej (po raz pierwszy w historii forum mamy taką sytuację i chciałbym, byśmy wspólnie podjęli decyzję - to Wasze pieniądze i macie pełne prawo do współdecydowania o ich przeznaczeniu). Otóż opcje są dwie:

1. Możemy przeznaczyć nadwyżkę na opłacenie następnego roku.
2. Możemy wykorzystać nadwyżkę do wprowadzenia modyfikacji/usprawnień/unowocześnień forum. W tym zakresie proponuję:
a) Aktualizacja skryptu do najnowszej wersji (co poprawić może stabilność i wydajność witryny)
b) Modyfikacja skryptu forum, która pozwoli na zamieszczenie w panelu "Ogłoszenie" wąskiego paska wyszukiwarki Google (dzięki któremu użytkownicy już z poziomu naszej strony będą mogli w razie takiej potrzeby/chęci skorzystać z wyszukiwarki) oraz modułu z reklamami Google obok Shoutbox'a.

Po co? Reklamy działałyby na tej zasadzie, że każdy użytkownik widziałby tylko te, które (na podstawie odwiedzanych przez niego wcześniej miejsc w Internecie) mogą go mniej lub bardziej zainteresować, bądź będą tematycznie związane z treściami na forum a więc nie będą dla nas szczególnie natarczywe czy inwazyjne, żadnych wyskakujących okien itp. Z kolei kliknięcia w te reklamy umożliwiałyby 'zbieranie funduszy' - zapewne potrzeba byłoby kilku tysięcy klików, by w ogóle przekroczyć próg wypłaty, ale z czasem forum mogłoby być taką perpetuum mobile - samofinansującym się przedsięwzięciem. Dokładniejsze dane dotyczące tychże reklam znajdziecie, wpisując w wyszukiwarce np. hasło 'programy reklamowe Google'

c) Zmiana stylu wizualnego (i nieco funkcjonalności) forum, np. wzorem forum onkologicznego

Co do a) i b) skontaktowałem się już z twórcą skryptu forum i nadwyżka, którą posiadamy wystarczyłaby na opłacenie zlecenia na wykonanie tych działań (oczywiście jestem gotów wyliczyć się dokładnie z każdej złotówki). W ten sposób po jakimś czasie udałoby się może zebrać kwotę na realizację c). W sprawie tej ostatniej modernizacji wysłałem już maile w kilka miejsc i oczekuję odpowiedzi. Dodam jeszcze, że usiłowałem wynegocjować w firmie Webd, gdzie wykupujemy konto, by zgodzili się sponsorować forum w zamian za reklamę, jednak mi się to póki co nie udało.

Czekam na Wasze opinie i decyzję. Wasza chęć wsparcia forum to jak przyjazny wiatr w żagle - aż chce się zrobić coś więcej! Co więcej - wierzę, że istotnie możemy zrobić więcej!

Aga Wójciak
Specjalista
Jaga

Pomogła: 28 razy

Wysłany: 2010-02-09, 21:55   

Ja jestem za opcją b lub ewentualnie c. ;-)

gabriela

Pomogła: 52 razy

Wysłany: 2010-02-10, 08:46   

Cieszę się, że udało nam sie wspólnie - sfinansować serwer :-D
Reklamy...nie lubię reklam w internecie, przeslizguję się po nich tylko wzrokiem i natychmiast zamykam stronkę, na której wyskakująca reklama chce mnie zmusić do jej przestudiowania.
Ale jeśli reklamy na forum nie będą natrętne, jeśli dzięki nim forum może się samofinansować i być może dalej rozwijać - jestem za opcją b. Forum onkologiczne nie zrobiło na mnie wielkiego wrażenia, nasze jest fajniejsze.
Chwała Ci Wojtek za pomysły i entuzjazm :-D

arturro
Alfa&Omega

Wysłany: 2010-02-10, 09:45   

Ja jestem ogólnie za tym aby te pieniążki "zainwestowac w rozwój", czyli ogólnie cos z 2. I chyba rzeczywiscie b, no a jak na cos jeszcze starczy (a) to bedzie dobrze.

asocko
Hero
5 gram życia

Pomogła: 23 razy

Wysłany: 2010-02-10, 10:10   

Ja też jestem za 2ką.

Marcin
Wtajemniczony

Wysłany: 2010-02-10, 10:49   

Jakoś tak ostatnio rzadko bywałem na forum i nie wiedziałem, że jest taka zbiórka w tym roku. :oops: Poproszę o nr konta.
A jak wpłacę to wypowiem się na temat nadwyżki. :->

dana_meadbh
Ekspert
dana_meadbh

Pomogła: 18 razy

Wysłany: 2010-02-10, 18:50   

Jestem za rozwojem forum.

Administrator

Wysłany: 2010-02-11, 20:50   

Marcin napisał/a:
Poproszę o nr konta.
A jak wpłacę to wypowiem się na temat nadwyżki.

Wydaje mi się, że teraz byłoby już niestosowne kontynuowanie wpłat. Po prostu zastanówmy się wspólnie, jak najlepiej wykorzystać nadwyżkę, a jeśli zdecydujemy, że chcemy więcej, zawsze można zorganizować nową zbiórkę ;-) Pomyślcie, czego Wam w forum brakuje, co chcielibyście usprawnić/zmienić/poprawić?

Marcin
Wtajemniczony

Wysłany: 2010-02-12, 11:28   

Administrator napisał/a:
Marcin napisał/a:
Poproszę o nr konta.
A jak wpłacę to wypowiem się na temat nadwyżki.

Wydaje mi się, że teraz byłoby już niestosowne kontynuowanie wpłat. Po prostu zastanówmy się wspólnie, jak najlepiej wykorzystać nadwyżkę, a jeśli zdecydujemy, że chcemy więcej, zawsze można zorganizować nową zbiórkę ;-) Pomyślcie, czego Wam w forum brakuje, co chcielibyście usprawnić/zmienić/poprawić?

Stosowne, stosowne. Jestem użytkownikiem forum i chcę sie przykładać do jego rozwoju. A więc...

gabriela

Wysłany: 2010-02-12, 12:13   

Przecież nie wszyscy w porę zauważyli ogloszenie, więc nie mogli w odpowiednim czasie dorzucić cegiełki. Jeśli jednak jakiś uzytkownik zamierza, nawet po czasie, partycypowac w kosztach opłacenia serwera, to dlaczego nie? Może ten sposób czyni uzytkowników bardziej odpowiedzialnym za nasze wspólne dobro, jakim jest forum? Nadwyżki możemy przeciez przeznaczyc na modernizację.

Marcin
Wtajemniczony

Wysłany: 2010-02-12, 12:28   

gabriela napisał/a:
na modernizację.

albo na whisky dla Admin'ów. :lol:

Administrator

Wysłany: 2010-02-12, 21:38   

Marcin napisał/a:
albo na whisky dla Admin'ów.

Noooo, skoro tak, to całkowicie zmienia postać rzeczy :lol: A tak na poważnie - nawiązałem kontakt internetowy z pewnym specjalistą i myślę, że za kilka dni będę gotów, by przedstawić do akceptacji wycenę proponowanej modernizacji forum.

gabriela

Wysłany: 2010-02-13, 17:49   

Administrator napisał/a:
Pomyślcie, czego Wam w forum brakuje, co chcielibyście usprawnić/zmienić/poprawić?
Myslę, że fajnie byłoby, gdyby mozna było wklejac większe zdjęcia. Teraz by załączyć zdjęcie trzeba je właściwie zniszczyc ( zmniejszając). Poza tym może forum mogłoby miec taką pamięć, że nie byłoby żadnych ograniczen w załącznikach. Nie wiem, jak się to wszystko fachowo nazywa... :oops:

ela
Sympatyk

Pomogła: 2 razy

Wysłany: 2010-02-13, 18:14   

Marcin napisał/a:
Jakoś tak ostatnio rzadko bywałem na forum i nie wiedziałem, że jest taka zbiórka w tym roku. Poproszę o nr konta

Ja też, ja też poproszę.

Staś
VIP
Marfan typu 2 LDS

Wysłany: 2010-02-16, 11:54   

Zeszły miesiąc był bardzo chudy dla mnie ale ten jest już dobry dla mnie, wiec ja też poproszę o nr konta .
Chciałby uczestniczyć w zmianach Forum . :-D

Odpowiedz do tematu