Pomogła: 18 razy Wiek: 41 Dołączyła: 17 Gru 2006 Posty: 626 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-01-08, 10:39
Może zrobić spis według województw lekarzy, którzy umieją pomoć osobom z ZM i schorzeniami pokrewnymi? Bo tego bardzo brakuje na stronie stowarzyszenia.
Ostatnio zmieniony przez dana_meadbh 2007-01-08, 12:44, w całości zmieniany 1 raz
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 04 Sty 2007 Posty: 417 Skąd: miasto
Wysłany: 2007-01-08, 13:54
dana_meadbh napisał/a:
Może zrobić spis według województw lekarzy, którzy umieją pomoć osobom z ZM i schorzeniami pokrewnymi? Bo tego bardzo brakuje na stronie stowarzyszenia.
Swietny pomysl ,ja szukam i szukam,ale nikt do tej pory/czekam juz rok/nie chce sie mna zajac? .
Ostatnio zmieniony przez Amber 2007-03-11, 18:05, w całości zmieniany 1 raz
Możemy ewentualnie zrobic cos takiego na forum. Byłoby to nowe subforum podzielone na wszystkie województwa i wpiywalibyście lekarzy. Albo ktoś mógłby zrobić to w formie strony internetowej i podpiąć linkiem
Pomogła: 18 razy Wiek: 41 Dołączyła: 17 Gru 2006 Posty: 626 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-01-08, 16:17
Chyba jako strona byloby lepsze. Moze mapka Polski z zaznaczonymi miastami, gdzie są tacy lekarze? Dla zainteresowanych mogę dać linka na podobną stronę.
super pomysł bysmy wiedzieli do kogo sie udac , zwłaszcza w nagłych przypadkach .Kiedys nas wożono przez dwie godziny pomiedzy dwoma szpitalami , powiedziano nam ze stan b. cieżki i nie wiedzieli jak nam pomóc ,w koncu wywieziono nas do szpitala odalonego o 150 km . Poczatek był o 22 a pomocy nam udzielono o 3 nad ranem .A wystarczyło zrobic podstawowe badanie serca -ekg tak nam pózniej powiedziano . Sadze że zabrakło wiedzy
z tym9i lekarzami to dobry pomysł...nietylko dlatego ze ich wymienimy ale dlatego jesli kilkorow z nas pójdzie do tego kardiologa, liub tego ortopedy to on zobaczy ze jest nas więcej i może warto jeszcze bardziej pogłębiać swą wiedzę i może znajdą sie lekarze którzy bardziej sie temu poświęca....choć usłyszałam kiedyś....ze nieopłaca sie tym interesować....bo to dochodów nieprzynosi i cytuje: "osób z tym schorzeniem jest tam mało że sie nieopłaca i tak naprawde nieda sie pomóc tylko ewentyalnie leczyć gdy cś złego wystąpi..." hehe...
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 04 Sty 2007 Posty: 417 Skąd: miasto
Wysłany: 2007-01-09, 08:37
marta--1985 napisał/a:
z tym9i lekarzami to dobry pomysł...nietylko dlatego ze ich wymienimy ale dlatego jesli kilkorow z nas pójdzie do tego kardiologa, liub tego ortopedy to on zobaczy ze jest nas więcej i może warto jeszcze bardziej pogłębiać swą wiedzę i może znajdą sie lekarze którzy bardziej sie temu poświęca....choć usłyszałam kiedyś....ze nieopłaca sie tym interesować....bo to dochodów nieprzynosi i cytuje: "osób z tym schorzeniem jest tam mało że sie nieopłaca i tak naprawde nieda sie pomóc tylko ewentyalnie leczyć gdy cś złego wystąpi..." hehe...
Nie wiem co pisac!to poprostu nie do pomyslenia-tylko kasa sie liczy -heh.
Ostatnio zmieniony przez Amber 2007-09-20, 06:33, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-09-19, 22:55
Odgrzewam wątek, bo akurat by mi się przydało...
Propozycję mam (nie wiem, czy realną) - prościutka strona, typu tabelka z rekordami, podstawowe dane kontaktowe oraz "specjalność" i krótka (powiedzmy 50 słów) charakterystyka, dlaczego Ktoś poleca... Taką stronkę by można podpiąć pod Forum, ale dla Zalogowanych widoczną tylko, bo ja nie jestem do końca pewna, czy Ustawa o ochronie danych etc. by nam jakoś nie zaszodziła w tej materii, w sumie moze trzeba by wystąpić o zgodę Wymienionego Medyka, żeby Jego Danymi miotać w Internecie? Czyli niewidoczna dla Gości (ta stronka). Możnaby było zgłaszać te Kandydatury jakoś przez PW do osoby, która by na stałe tę tabelkę redagowała i aktualizowała. Ja się deklaruję, że mogę to robić, jeśli by była taka potrzeba.
Wysłany: 2007-09-20, 09:13
Pomysł alternatywny: stworzyć (znowu dla Zalogowanych) mały dział "Szukam lekarza", w którym Poszukujący zakłada wątek, kogo szuka i jak ktoś potrafi pomóc to odpowiada. Wtedy można napisać więcej niż 50 słów o poleconym lekarzu. I w tym dziale po tytułąch wątków można by się od razu zorientować, można ustalić zasady typu: tytuł wątku zawsze ma być według schematu np. "Szukam (kogo) (gdzie)". Byłby porządek, byłoby przejrzyście i wygodnie. W wątkach w środku można wóczas zamieścić opinię, ktoś skorzystał z polecenia, ma wnioski, moze napisać, ale dział musiałby być niewidoczny dla Gości.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum