Wesoła jesne że tak napisz cos i wyślij potem edytuj zejdz na dół i tam pisze załączniki klikasz na wybierz następnie pojawia ci sie z twojego koputera klikarz wysyłasz i masz
zdjecia 002.jpg
Plik ściągnięto 2853 raz(y) 102,5 KB
_________________ PiWo To MoJe PaLiWo :)
Katowice są z RUCHem ChoRzów !
Jak Rzymski Legion jak Polska HusaRia ChoRzowski Champion Niebieska aRmia!
Łatwizna,kiedy udzielasz odp. masz poniżej "Załacz plik" nastepnie "przeglądaj" i szukasz zdjecia w swoim kompie ,kiedy znajdziesz klikasz "dodaj załącznik" i dalej juz "wyśłij"
to tak to wyglada,jesli myle to niech mnie ktos poprawi ;]
Łatwizna,kiedy udzielasz odp. masz poniżej "Załacz plik" nastepnie "przeglądaj" i szukasz zdjecia w swoim kompie ,kiedy znajdziesz klikasz "dodaj załącznik" i dalej juz "wyśłij"
to tak to wyglada,jesli myle to niech mnie ktos poprawi ;]
a co robić gdy po tej procedurze wstawiania wyskakuje info że zdjęcie jest za duże? tez nie wiem co dalej mam zrobić i nie wiem jak tą fotkę umieścić ( a wszystkie fotki mam o dużych rozmiarach)
Sciagnij sobie program PIXIA (darmowy) i zapisz zdjecie w .jpg i jakosc 50% ...zdjecie bedzie mialo okolo 100kb a jakosc nie pogorszy sie widocznie :)
Albo napisz do mnie na GG i dasz mi te zdjecia a ja ci je przerobie i wysle na emaila :]
Pozdrawiam
_________________ Droga do sukcesu wiedzie przez optymizm -
walcz więc z pesymistycznymi nastrojami.
Zauważyłem, że wiele osób narzeka na długo ładujące się forum. Aby spróbować temu zaradzić potrzebna będzie przeglądarka Mozilla Firefox. Następnie należy zastosować się do poniższych wskazówek:
Cytat:
Udało mi się właśnie odnaleźć sposób na przyspiesznie ładowania stron w Firefoxie (wiem, a wydawało się, że jest już maksymalnie szybko) dla osób ze stałym dostępem do internetu - sam już to przetestowałem i naprawdę tak jest.
1. Uruchamiamy przeglądarkę Firefox'a, w polu adresu www wpisujemy polecenie about:config i i nacieskamy Enter. Po chwili zobaczymy listę konfiguracji przeglądarki na której mósimy odszukać trzy następujące wpisy konfiguracyjne :
2. Jeżeli już namiezyliśmy te wpisy na liście to klikamy na nie i zmieniamy ich wartości i parametry na następujące:
Arrow ustawiamy wartość network.http.pipelining wpisujemy w pole true
Arrow ustawiamy wartość network.http.proxy.pipelining wpisujemy w pole true
Arrow ustawiamy wartość network.http.pipelining.maxrequests na jakąś liczbę inną niż 1 np. 15. => Większe liczby ilością połączeń mogą wpływać źle na połączeniaprzez co zalecane jest ustawienie go w przedziale od 5-15
3. Następnie wybieramy opcję NEW-Integer (przez naciśnięcie prawego przycisku myszy). Nowo utworzona linię nazywamy następująco: nglayout.initialpaint.delay i jej wartość ustawiamy na liczbę równą 0.
4. Kolejnym ważnym krokiem by to zadziałało bedzie zreseowanie przeglądarki Firefoxa. Po ponownym jej odpaleniu możemy szybciej korzysatć z przegladania naszych ulubionych stron stron www.
UWAGA:Wiele połączeń na raz powoduje zapychanie łącza, serwera i routerów.
Serwer ma mozliwość obsłużenia około 65 tys. (2^16) połączeń a więc
jak ten pomysł zacznie być stosowany powszechnie może spowodować
problemy z serwerem, ponadto każde nawiązane połączenie to
kilka/kilkanaście KB zajętej pamięci.
Pamietajcie!Stosujecie ten trick na własną odpowiedzialność, moze on spowodować błędną pracę systemu, jak i wpływać negatywnie na odwiedzane serwery.
Dodam, że to nie ściema, bo sam widzę poprawę i nie tylko ja, ale i wiele innych osób :)
Dodatkowo, trochę porad do Firefoxa znajduje się tutaj: http://www.mozilla.org/support/firefox/tips - sam jeszcze nie przeczytałem, ale można pozbyć się wyświetlania przygłupawych elementów na stronach ;)
UWAGA
Cytat:
te opcje nie zostały domyślnie wyłączone i schowane bez powodu. Otóż - starsze serwery www nie akceptują pipeliningu i głupieją.
Jeśli włączycie to dopalanie, część stron może Wam przestać się w ogóle otwierać (w takiej sytuacji wystarczy przywrócić domyślne i powinno być ok).
Tak więc - miejcie to na uwadze.
U mnie to się sprawdziło. Jak na razie nie widzę efektów ubocznych na odwiedzanych stronach, a w razie czego w odwodzie zawsze jest stary "poczciwy" Internet Explorer.
Pomogła: 52 razy Dołączyła: 16 Lip 2006 Posty: 4327 Skąd: z Marsa
Wysłany: 2007-01-16, 19:54
Fajne zdjęcie! Jeśli chcesz by to mniejsze wyświetlało się pod informacją o Tobie w każdym poście, mmusisz w swoim profilu wkleić to mniejsze w jednej z trzech opcji wklejania zdjęć, tj środkowej tam gdzie pisze "Wyświetla mały obrazek pod informacjami o Tobie przy każdym poście"
_________________ ......i kiedy przyjdą dni deszczowe, naucz się przechodzić między kroplami
beata ja tez sie troche nagimnastykowalem nim cos mi sie udalo wkleic i wreszcie cos wyszlo ale to jeszcze nie jest to co powinno byc ale jak to mowia trening czyni mistrza HE HE
Beaciu, Ciebie nauczę jak będę u Ciebie. Arku jesli chciałbyś dodać fotky, tak jak my powyżej, mogę Ci wytłymaczyć, napisz maila, to postaram się opisać co i jak, jest troszkę tłumaczenia Teraz tak w skrócie. Podstawa, to mieć swój serwer, a jest ich duzo trzeba poszukać. Są tez strony z darmowymi albumami na zdjecia i tam mozna wrzucic fotki.
Tutaj podajesz tylko linka. W okienku, w którym piszesz odpowiedź, pod tymi buźkami powyżej klikasz przycisk Img i wklejasz linka fotky. I juz gotowe :)
Służę pomocą, postaram się poszukać stronek i podam Wam linki
Pozdrowionka dla wszystkich :***
_________________ ~*~ Kto nie ma odwagi do marzeń,
nie będzie miał siły do walki ~*~
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 04 Sty 2007 Posty: 417 Skąd: miasto
Wysłany: 2007-01-18, 10:08
No MYśLE,że wystarczy ci cierpliwości bo ja wolę jak mi praktycznie wytlumaczysz,teoretycznie to nie wiem np.co to jest serwer-hi.podpisuję sie pod wypowiedzią Arka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum