MARFAN FORUM :: Pomoc w obsłudze forum...

FAQFormularz kontaktowyCzat forumMapa forumMapa Google100 ostatnich postówSzukajUżytkownicyGrupy RejestracjaZalogujAlbum

MARFAN FORUM Strona Główna » O NAS » Sprawy forum » Tutoriale i wskazówki » Pomoc w obsłudze forum...

Tagi tematu: forum, obsludze, pomoc

Przesunięty przez: Klio
2007-09-04, 07:55
Pomoc w obsłudze forum...
Autor Wiadomość

gabriela

Pomogła: 52 razy

Wysłany: 2007-02-27, 15:03   

Danula na stronie głównej jest FAQ czyli odpowiedzi na najczęstsze pytania, także te z wklejaniem zdjęć, także w tym dziale jest wątek "Pomoc w obsłudze forum" gdzie forumowicze dzielą się wiad jak np.wklejać zdjęcia.
Dodać należy że ostatnio wklejają się zdjęcia z mgiełką, ja wypróbowałam taki sposób:umieszczam zdjęcie w internecie, następnie piszę posta, wysyłam go, następnie edytuję go, naciskam img nad postem, wpisuję adres netowy obrazka i wysyłam.

Danula
Wtajemniczony

Pomogła: 11 razy

Wysłany: 2007-02-27, 16:12   

Dziekuje bardzo

dorota
Sympatyk

Wysłany: 2007-05-16, 22:35   

Mam tak samo z dłońmi. Czy gdzieś umieszczacie tu fotografie, np. dłoni? Ja nie wiem, ale może warto. W sumie to tylko dzięki fotkom z Internetu w ogóle trafiłam w problem. Jeśli jest takie miejsce - to ja poproszę o wskazanie. Obfotografuję dłonie Młodego i powieszę.

gabriela

Wysłany: 2007-05-16, 23:03   

Dorotko! Mamy swoje Albumy ze zdjęciami- kliknij po zalogowaniu - Album ( prawy górny róg na stronie głównej) , są ta kategorie publiczne, jak i na niebieskim pasku _ prywatne galerie użytkowników.Świetny pomysł z zamieszczaniem swoich charakterystycznych " części ciała" , lub wiekszych elementów :-) dlatego z tym akurat poczekaj, jutro stworzymy w Albumie nową zakładkę temu poświęconą.Tymczasem w innych tematach galerii zamieszczaj zdjęcia w danych kategoriach , stwórz własną prywatną galerię jeśli chcesz.

gabriela

Wysłany: 2007-05-17, 09:43   

Już! Gotowe! W albumie utworzyliśmy nową kategorię - Fragmenty naszej anatomii...
Czekamy na ciekawe zdjęcia!

dorota
Sympatyk

Wysłany: 2007-05-17, 11:15   

Okej :-) dziękuję. Jak Młody wróci ze szkoły to Go obpstrykam ;-)

Aha. Mam taką propozyję (pod dyskusję Gremium). Otóż - fotki będą widoczne po zalogowaniu, czyli tylko dla Użytkowników. A jak ma trafić Poszukujący? Więc bym proponowała, żeby z naszych fotek, które będą "jawne", wiadomo czyje - wybrać jakieś charakterystyczne i udostępnić dla Publiki Ogólnej, ale nie podpisywać, że to moje czy Iwonki, tylko na przykład" Chłopiec, lat 15", albo "Kobieta, lat 28", czyli żeby były "anonimowe".

I wówczas jakby zamieścić plecionkę Młodego (dla przykładu) - to można ją (po diagnozie ostatecznej) podpisać np. "Chłopiec, lat 16, Zespół Ehlers-Danlos, typ..." Co myślicie? Może trafią ludzie, chorzy też, błąkają się gdzieś... ja tak o tym piszę, bo ja sama TAK właśnie trafiłam i dlatego...

Danula
Wtajemniczony

Pomogła: 11 razy

Wysłany: 2007-05-26, 21:32   

Mam problem i prosze o pomoc. Czy moze mi ktos wyja[ nic dlaczego na tym forum (i na googlach) nie wchodza mi polskie litery?? :-(

gabriela

Wysłany: 2007-05-26, 22:28   

Forum nie ma tu nic do rzeczy, innym wchodzą polskie literki.Mogłaś przypadkiem zmienić, więc sprawdź na swoim dolnym pasku narzędzi, na czarnym tle PL, jeśli masz EN lub pisze angielski- zaznacz znów opcję PL.

Edyta
Znawca
Sursum corda!

Pomogła: 4 razy

Wysłany: 2007-05-30, 13:51   

Juz 3 raz pisze : nie dziala mi cytowanie selektywne i emoty :(( Jezeli mozna to prosze o naprawianie tych opcji ...

Odpowiedz do tematu