MARFAN FORUM :: Paweł - Życie "wychodzone"

FAQFormularz kontaktowyCzat forumMapa forumMapa Google100 ostatnich postówSzukajUżytkownicyGrupy RejestracjaZalogujAlbum

MARFAN FORUM Strona Główna » O NAS » To My » Paweł - Życie "wychodzone"

Tagi tematu: pawel, quotwychodzonequot, zycie

Paweł - Życie "wychodzone"
Autor Wiadomość

Danula
Wtajemniczony

Pomogła: 11 razy

Wysłany: 2008-03-15, 08:20   

Proszę pozdrowić Pawła i powiedzieć mu, że wszyscy mocno trzymamy kciuki za jego szybki powrót do domu i do zdrowia.

smuklaewa
ewa

Pomogła: 83 razy

Wysłany: 2008-03-15, 09:48   

Witaj Krystyno....
To smutne co piszesz ,ale będzie wszystko ok.Uściskaj Pawła i życz od nas szybkiego powrotu do zdrowia..

Edytka
Nowicjusz
edyta

Wysłany: 2008-03-15, 16:21   

Pozdrowienia dla Pawła. Niech sie trzyma i szybko dochodzi do zdrówka. Trzymamy za niego kciuki.

Paweł
Hero
Krystyna

Wysłany: 2008-03-15, 17:44   

Bardzo, bardzo wszystkim dziękuje za wspaniałe wsparcie to jest bardzo ważne dla nas i podtrzymuje nas w tych ciężkich chwilach. Jestem pod wrażeniem Waszego zaangażowania dla każdego kto potrzebuje od Was ciepłych słów. Temperatura nadal jest 39- 39,5 po Pyralginie spada i pojawia się po 2-3 godz. Jeśli chodzi o niedowład to dzisiaj gdy dotykałam do stopy poruszyły się palce. Mam nadzieję, że pomalutku ustąpi. Nadal przebywa na "R". W południe były sensacje z sercem, ale teraz jest względnie dobrze. W poniedziałek mają być wyniki badań posiewu i CT pod kątem obecności bakterii w protezach. Pozdrawiam Wszystkich od Pawła i całej naszej Rodzinki.

smuklaewa
ewa

Pomogła: 83 razy

Wysłany: 2008-03-15, 18:33   

Krystyna minie ,tylko jeżeli chodzi o gronkowca to jednak długo się tego skubańca gnębi ,a tu organizm jeszcze osłabiony i dlatego te problemy dodatkowe,moja znajoma miała podobny problem--miała gronkowca na sztucznej zastawce i leżała w szpitalu prawie dwa miesiące...ale skończyło się wszystko super...tak,że głowa do góry...

Paweł
Hero
Krystyna

Wysłany: 2008-03-15, 19:08   

Dzięki trzymam się. W poniedziałek może się coś dowiemy się więcej. KRYSTYNA

Jacek
Nowicjusz

Wysłany: 2008-03-15, 19:13   

tak.leczenie jest dość długie.gronkowiec to paskuda taka..ale są na niego też sposoby.Pawełku my tu myślimy o Tobie.Nie daj się!Izabela

Paweł
Hero
Krystyna

Wysłany: 2008-03-15, 19:24   

Tak to bardzo długie leczenie, na razie muszą go zlokalizować gdzie się umiejscowił czy w protezach czy we krwi a może w tkankach i dobrać odpowiedni antybiotyk. Ostatnio walczył 5 miesięcy tylko że teraz przytrafił się udar. Krwiak jest umiejscowiony przy pniu mózgu jest nieoperowalny musi się sam wchłonąć. Krystyna

Paweł
Hero
Krystyna

Wysłany: 2008-03-17, 18:26   

Witam wszystkich. Nowe wiadomości o Pawle wydaje mi się są optymistyczne. Temperatura jest w tej chwili 38. Co ciekawe przy tej temperaturze pojawia się czkawka utrzymująca się parę godzin. Jest przytomny rozmawia i zaczyna poruszać nogą i ręką. Wydaje mi się, że krwiak zaczyna się ładnie wchłaniać. Bakterie są cały czas zwalczane antybiotykami. Od dzisiaj jestem dobrej myśli, że jeszcze raz zwyciężymy. Przesyłam uściski od Pawła dla wszystkich.
Krystyna

gabriela

Pomogła: 52 razy

Wysłany: 2008-03-17, 19:38   

Bardzo cieszę się z tych dobrych wieści, teraz już powinno byc coraz lepiej :-) nadal trzymam kciuki! Serdeczne pozdro dla Pawła i Ciebie.

Kod:
Ps.Proszę Krystyno- pisz o Pawle w jego temacie, właśnie tym w którym teraz jesteśmy.

dana_meadbh
Ekspert
dana_meadbh

Pomogła: 18 razy

Wysłany: 2008-03-18, 06:28   

Miejmy nadzieję, że wszystko dobrze się skończy. Pozdrawiam !

Paweł
Hero
Krystyna

Wysłany: 2008-03-19, 19:07   

Witajcie wszyscy. Najważniejsze, że gronkowiec nie zagnieździł się w protezach stwierdzono to dzisiaj na tzw komiku u Profesora. Jest nadal szpikowany antybiotykami. Co dzień jest w coraz lepszej formie. Niedowład jest nadal lada dzień zacznie rehabilitację. Jeśli chodzi o temperaturę to cały dzień nie ma, a pod wieczór rośnie i jest 41do rana. Apetyt ma niezły. Dzisiaj nawet się uśmiechał i żartował. Jak go przeniosą na oddział to przy telewizji będzie mu raźniej. Przesyłam pozdrowienia od Pawła dla wszystkich. Krystyna

Danula
Wtajemniczony

Pomogła: 11 razy

Wysłany: 2008-03-19, 21:01   

Bardzo cieszę sie że najgorsze juz za nim. Teraz powoli będzie wychodził na prostą. Pozdrów go Krystyno i powiedz ze o Nim pamiętamy.

Paweł
Hero
Krystyna

Wysłany: 2008-03-21, 19:26   

Dobre wieści o Pawle. Dzisiaj był robiony tomograf głowy okazało się, że krwiak zmniejsza się, trzeba tylko czasu i cierpliwości i może może będzie dobrze. Temperatura już spadła do 38 tzn pojawia się nad ranem trzyma parę godzin ,w czasie dnia jej nie ma. Nadal jest na kroplówkach antybiotykach no i czekamy.
WSZYSTKIM SKłADAM ZYCZENIA ZDROWYCH SZCZESLIWYCH I SPOKOJNYCH SWIAT WIELKANOCNYCH, POGODY DUCHA I WIARY W ZYCIE.
KRYSTYNA

gabriela

Pomogła: 52 razy

Wysłany: 2008-03-21, 21:18   

To cudowne wieści, oby teraz tylko z górki :-) Dzięki za życzenia, Tobie , Pawłowi i Rodzinie niechaj te Święta przyniosą wiele powodów do ich radosnego świętowania.

Odpowiedz do tematu