MARFAN FORUM :: Operacyjne korygowanie wad klatki piersiowej

FAQFormularz kontaktowyCzat forumMapa forumMapa Google100 ostatnich postówSzukajUżytkownicyGrupy RejestracjaZalogujAlbum

MARFAN FORUM Strona Główna » ZESPÓŁ MARFANA » Lekarze, szpitale, operacje » Operacyjne korygowanie wad klatki piersiowej

Tagi tematu: klatki, korygowanie, operacyjne, piersiowej, wad

Operacyjne korygowanie wad klatki piersiowej
Autor Wiadomość

Levent
Beniaminek

Wysłany: 2006-11-05, 22:14   Operacyjne korygowanie wad klatki piersiowej

Osoby z wadą klatki piersiowej izoluja sie społecznie, zamykaja sie w sobie
Dr Jarosław Adamczak jest torakochrurgiem z Poznania robi wspaniała robotę
usuwa wady z bardzo dobrym efektem zdrowotnym i kosmetycznym

POZNAŃ BWM
Szpital im. Marcinkowskiego
ul. Szamarzewskiego 62
tel. lekarze: 061 66 54 285 trzeba dzwonic po 12tej do pokoju lekarzy i prosić z dr ADAMCZAK
www.amp.edu.pl
Ostatnio zmieniony przez resa 2007-09-29, 09:14, w całości zmieniany 3 razy  

Gosieńka
VIP
Carpe diem:)

Pomogła: 15 razy

Wysłany: 2006-11-07, 10:02   

Włąśnie mó kolega, który jest lekarzem też polecał Poznań na operację klatki. Mówił że tam najlepiej robią. Ale ja się i tak nie zdecyduje:)

Pletwa
VIP
waRiat

Wysłany: 2006-11-08, 10:05   

Zdecydowałbym sie tylko nie teraz bo nie wyrobie :-(
Słyszalem że w Poznaniui robia klatki najlepiej w Polsce i jak już to tam sie zgłosze :-)

Edyta
Znawca
Sursum corda!

Pomogła: 4 razy

Wysłany: 2006-12-04, 22:37   

Ja myśle o takiej operacji bardzo powaznie....Wada klatki to dla mnie straszny kompleks :( a dla was ?? jak sobie z tym radzicie ??

gabriela

Pomogła: 52 razy

Wysłany: 2006-12-05, 10:42   

Posłuchajcie Leventa, zapamiętajcie ten adres! Ta operacja to bułka z masłem w porównaniu z usuwaniem tętniaka, choć przy tej drugiej załatwiają i pierwszą ;-) Wybaczcie mi ten czarny humor, z życia wzięty...

Gosieńka
VIP

Wysłany: 2006-12-05, 19:13   

Z tego co mi kolega mówił to teraz tą operację robią tak że wycinają ten wklęsły kawałek mostka i wstawiają taki plastikowy już poprawny. Nie wiem czy wszędzie tak robią ale właśnie chyba w Poznaniu tak.

krisk82
Beniaminek

Wysłany: 2006-12-19, 19:13   

hehe... bede pamiętał ;-)
Montana znasz szpital Dzieciątkaz Jezus na Lindleja (chyba dobrze napisałem nazwe ulicy),pytam bo miałem tam w marcu operowana klatke.

Montana
VIP

Pomogła: 28 razy

Wysłany: 2006-12-19, 19:17   

Krisk znam dobrze ten szpital a szczegolnie odzial chirurgii tego szpitala.....sama tam nie lezalam ale ktos mi bardzo bliski z rodziny. Swego czasu nawet oddawalam tam honorowo krew...ale to jeszcze przed moja operacja gdy wydawalo mi sie ze jestem"zdrowa".

marta--1985
Znawca

Pomogła: 4 razy

Wysłany: 2006-12-19, 21:40   

krisk82 napisał/a:
miałem tam w marcu operowana klatke.

a przez kogo?
michalskiego? bo on mnie operował i miałam wybór albo iśc do dzieciątka jezuz albo do prywatnego Centrum Damiana-poszłam do tego drugiego bo tam krócej sie leżało po operacji.

krisk82
Beniaminek

Wysłany: 2006-12-20, 11:12   

Michalski zajmuję się kregosłupami i wcale nie leża tak długo po operacji,zazwyczaj dzień dwa na osobnej sali gdzie pielegniarki maja na ciebie oko.Ja lezałem tam 6 dni po klatce,tak wiec widziałem jak zmieniaja sie moi lokatorzy.Zapomniałem kto mnie operwał, :) jak przypomne sobie to napisze,ale był to taki starszy pań w okularkach,niegdyś był ordynatorem tego oddziału,teraz jest własnie MIchalski.
P.S. po operacji klatki ból jest nie do wytrzymania,boli jak cho%*& i to jeszcze przez 6 miesiecy.MIałem operowano dwa razy 14 lat temu,stara metoda gdzie znów mi sie zapadła,rok temu miałem ponownie operacje,miałem wstawiona płytke którą w tym roku miałem wyjęto.

Szpilat a własciwie oddział i osoby które tam pracjua jest ok,oczywiscie zawsze znajdzie sie jakas czarna owca :lol:

hehe... troche pisze nie na temat,ale nie pisałem o moich operacjach więc sobie pozwoliłem napisać co nieco :lol:

Karolina
Bywalec

Wysłany: 2006-12-20, 18:27   

Przeszłam taka operację w 92 roku w Zakopanem -nie narzekam, włożyli mi płytkę i po kilu miesiącach wyjęli, nie jest tak jak byc powinno ale na pewno jest lepiej. Tam też lekarz po raz pierwszy zdiagnozował marfana. Kilka lat później w tym samym szpitalu miałam operację na kręgosłup. To chyba trochę dziwne, ale bardzo miło wspominam mój pobyt w klinice w Zakopanem.

resa
reska

Pomogła: 23 razy

Wysłany: 2006-12-20, 20:40   

Uniwersytecki Szpital Ortopedyczno-Rehabilitacyjny w Zakopanem

http://www.klinika.net.pl/

krisk82
Beniaminek

Wysłany: 2006-12-21, 04:47   

Lezałem tam również... Jak nazywa sie ten szpital ,czasem nie szrodim???

Jesli chodzi i ten szpital to ja go nie wspominam miło,mówiąc krótko chciałem wrócic jak najszybciej do domu :lol: miałem miec tam operowany kregosłup,ale sie nie zgodziłem gdy zobaczyłem jakie inni mieli problemy,ropie rany itp. :-/

Gosieńka
VIP

Wysłany: 2006-12-21, 13:04   

Ładnie ten szpital wygląda ale pomimo wszystko wolałabym tam nie trafiać :mrgreen:

Karolina
Bywalec

Wysłany: 2006-12-21, 13:23   

Jak już pisałam miałam tam operację kręgosłupa. Wszystko zależy od organizmu. Byłam jedyną osobą, która po operacji nie zwracała i bardzo szybko mnie wypisali. Potem pojechałam jeszcze na 3 tygodniowe "wakacje", było wspaniale. Pomimo, że był to szpital to naprawdę bardzo miło wspominam ten czas. Ale oczywiście nie każdemu musi się podobać :) Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu