MARFAN FORUM :: Następny w kolejce - Piotr

FAQFormularz kontaktowyCzat forumMapa forumMapa Google100 ostatnich postówSzukajUżytkownicyGrupy RejestracjaZalogujAlbum

MARFAN FORUM Strona Główna » O NAS » To My » Następny w kolejce - Piotr

Tagi tematu: kolejce, nastepny, piotr

Następny w kolejce - Piotr
Autor Wiadomość

dolar
Nowicjusz

Wysłany: 2008-02-17, 21:12   

Witam wszystkich.
Jestem Piotrek, mam 29 lat, Zespół Marfana. Od paru dni intensywnie śledzę to forum a szczególnie wątek Jacka, bo moja historia jest bardzo podobna i dodatkowo Jacek zawiózł do Holandii płytę z moja tomografią. Tak jak on mialem operację Bentala zrobioną przez prof. Dziatkowiaka w Krakowie w 99' potem operację wymiany zastawki mitralnej w 2006, po której bylem pewien, że więcej z kardiochirurgami nie będe mial do czynienia.
Niestety 3 tyg. temu siedząc sobie spokojnie przed kompem i popijając kawke poczulem okropny ból między łopatkami, drętwienie prawej nogi... Wezwalem pogotowie, zrobili mi tomo w szpitalu w Elblągu i wyszło rozwarstwienie aorty zstepującej od łuku aż do brzusznej. Zawieżli mnie do Kliniki w Akademii w Gdańsku gdzie poznałem prof. Rogowskiego i dr. Jacka Juścińskiego. Kraków nie zgodził się na trzecią operację, więc pozostała mi tylko Holandia.
Teraz czekam w domu na decyzję z Holandii, czytam codziennie to forum, Wasze historie, info i porady dot. ZM i mocno trzymam kciuki za Jacka.
Wygląda na to że nastepny w kolejce do dr Stephensona jestem ja.
Pozdro dla wszystkich.
Piotrek.

gabriela

Pomogła: 51 razy

Wysłany: 2008-02-17, 21:34   

Witaj Piotrze! Mam nadzieję że Twój wątek zostanie oddzielony od Jackowego, Twoja wszak historia jest wyjątkowa, choć niestety powtarza się ostatnio nazbyt często na naszym forum, coraz bardziej mnie to smuci, szczególnie, że wciąż nie możemy doczekać w Polsce pomocy, że musimy jeździć na leczenie do Holandii i w tym złym stanie zdrowia samotnie biegać za skierowaniami, prośbami o badania i dofinansowania...Potem zaś martwić się za co dojechać do Holandii, za co i gdzie zakwaterować towarzyszących najbliższych...Pozdrowienia dla Ministerstwa Zdrowia i NFZ hojnie wydającego na zagraniczne leczenia, byle tylko jak struś schować głowę i nie zauważać tego narastającego problemu, byle tylko nie musieć go rozwiązywać :evil:
Trzymaj się Piotr, mam nadzieję że u Ciebie wszystko odbędzie się wg. schematu - Marcin-Justyna- Jacek. Teraz Ty :-)

resa
reska

Pomogła: 23 razy

Wysłany: 2008-02-17, 21:52   

Miło Cię powitać Piotrze :-) Życzę Ci szybkiego i pozytywnego sfinalizowania wyjazdu do Holandii. Wierzę, że wszystko pójdzie zgodnie z Twoimi oczekiwaniami. Pozdrawiam.

smuklaewa
ewa

Pomogła: 83 razy

Wysłany: 2008-02-17, 22:07   

Witaj Piotr...
Smutne to co piszesz :-/ ,ale napewno z czasem wszystko zakończy się sukcesem i wrócisz do pełni zdrówka.Zyczę szybkiego załatwienia wyjazdu do Holandii,bo z tego co piszesz jest to nieuniknione...

Paweł
Hero
Krystyna

Wysłany: 2008-02-18, 09:42   

Witam Cię Piotrek . Pozytywne w twojej historii jest to , że jedziesz na właściwym torze do zdrowia . Nie przejmuj się problemami , które i tak od Ciebie nie zależą . Na tym forum przedstawiając swoją historię pomagasz sobie i innym . Pozdrawiam . :arrow:

Edytka
Nowicjusz
edyta

Wysłany: 2008-02-18, 20:02   

Witaj Piotrek!
Trzymam kciuki z całych sił. Pozdrawiam cieplutko. Trzymaj sie.

Pletwa
VIP
waRiat

Wysłany: 2008-02-18, 20:26   

Witam Piotrek :-) Trzymaj Się :!:

Montana
VIP

Pomogła: 27 razy

Wysłany: 2008-02-18, 21:01   

Piotrze witaj serdecznie!!! Na to wyglada, ze jestes nastepny w kolejce do dr Schepensa. Smutne jest to, ze i Ty musiales sie w niej znalezc. Ale jestes na dobrej drodze, ktora idzie ku lepszemu. Jesli Twoj przypadek jest podobny do naszego to dr Schepens na pewno nie odmowi Ci pomocy. Trzymam kciuki zeby i Tobie sie udalo!!!

Staś
VIP
Marfan typu 2 LDS

Wysłany: 2008-02-19, 14:55   

Cześć Piotrek .

dolar
Nowicjusz

Wysłany: 2008-02-19, 22:22   

Hej.
Dziekuje za słowa otuchy i wsparcie. Do tej pory nie mam żadnej wiadomości z Holandii, ale pewnie tak to wszystko musi trwać.
Pozdrawiam wszystkich.
Piotrek.

dana_meadbh
Ekspert
dana_meadbh

Pomogła: 17 razy

Wysłany: 2008-02-20, 06:26   

Witaj Piotrze, trafiasz w dobre ręce. Będzie dobrze.

Agnieszka34
Stały bywalec

Pomogła: 6 razy

Wysłany: 2008-02-20, 10:53   

Witaj, Piotrze :-)

dolar
Nowicjusz

Wysłany: 2008-02-22, 11:44   

Hej.
Mam juz decyzje z Holandii kwalifikujaca mnie do operacji. Na szczeście potrzebny bedzie tylko jeden zabieg.
27 grudnia zmienily sie przepisy i teraz cala procedura wyglada na uproszczoną w stosunku do tego co bylo.
Dla zainteresowanych, wszystkie druki jak i cale rozporządzenie z 27 grudnia mozna sciagnac ze strony NFZ.
Bede probowal zalatwiac tez refundacje transportu, ale nie wiem czy sie uda. Mam nadzieje ze cale zalatwianie potrwa nie dluzej niz kolo 3-4 tygodni.
Pozdrawiam wszystkich.
Piotrek.

Gosieńka
VIP
Carpe diem:)

Pomogła: 14 razy

Wysłany: 2008-02-22, 12:05   

No to super wiadomość Piotrek :-D Dasz radę i potem dołączysz do grona podreperowanych ;-)

resa
reska

Pomogła: 23 razy

Wysłany: 2008-02-22, 12:10   

dolar napisał/a:
Mam juz decyzje z Holandii kwalifikujaca mnie do operacji. Na szczeście potrzebny bedzie tylko jeden zabieg.

To bardzo dobra wiadomość Piotrze. Faktycznie przepisy się zmieniły, zgodę na wykonanie planowych zabiegów w innym kraju wydaje wyłącznie prezes NFZ. Życzę szybkiego załatwienia formalności i miejmy nadzieję, że termin Twojego zabiegu nie będzie zbyt odległy. Trzymaj się dzielnie ... Pozdrawiam :-)

Odpowiedz do tematu