MARFAN FORUM :: Komu T'shirt?

FAQFormularz kontaktowyCzat forumMapa forumMapa Google100 ostatnich postówSzukajUżytkownicyGrupy RejestracjaZalogujAlbum

MARFAN FORUM Strona Główna » O NAS » Sprawy forum » Ogłoszenia » Komu T'shirt?

Tagi tematu: Brak tagów.

Komu T'shirt?
Autor Wiadomość

Klio
Znawca

Pomogła: 6 razy

Wysłany: 2006-07-26, 13:03   T-shirty a kamuflaż

Czy bylibyście skłonni nosić koszulkę, która mówiłaby o tym, że macie Zespół Marfana? Na przykład taką:
Pośrednio chodzi mi też o to czy przyznajecie się w swoim otoczeniu do Marfana. Wiadomo rodzina wie, ale co dalej? Czy w szkole, w pracy wyjaśniacie co i jak, czy uśmiechacie się tylko, kiedy ludzie komentują Wasz wygląd...
Czy tez Wam się zdarza, że dalsza rodzina, wiedząc coś tam o Waszym schorzeniu, czuje się zażenowana i raczej omija problem z daleka, udając, że wszystko jest w porządku?

czabak
Sympatyk
Czabak

Wysłany: 2006-08-03, 16:57   

ja tam z checia bym nosil taka koszulke, mozna pomyslec na projektem polskiej wersji. Koszulak moglaby byc jednoczesnie reklamowka forum.

BTW Jak bys miala ochote zmienic cos na forum (funkcjonalnosc/grafika), albo stworzyc strone dla Marfanow robiona przez Marfanow (cos innego niz strona fundacji) to daj znac na priv. Ja zajmuje sie tworzeniem stron, serwisow, portali, wiec z checia pomoge.

Pozdrawiam
Pawel

Fazie
Nowicjusz
:: fazie ::

Wysłany: 2006-08-12, 03:34   

mhmm ... koszulka wypasiona, taką to bym nosił, raczej wywyższa osobę która ją zawdzieje, niż obnaża jej chorobę

kmn
Nowicjusz
anima vilis

Wysłany: 2006-08-12, 09:34   

Raczej nie nałożyłabym takiej koszulki. Nie chciałabym tłumaczyć co łączy mnie i te wszystkie nazwiska. Najbliższe trzy osoby wiedzą o chorobie i myślę ,że nie trzeba tego zmieniać. Możliwe ,że inaczej traktowali by mnie wiedząc coś o tym..samej mi sie to zdarza :-/ ,gdy dowiaduję się zatajonych informacji o kimś. Chociaż niekoniecznie ,bo wiadomo nie każdy jest taki. To taka mała prowokacja'' . To tak samo jak z tymi koszulkami Jestem Żydem'' czy Usunełam ciążę'' ,bo wiadomo dałoby się zauważyć niechętny wzrok innych i zwykle często ograniczone komentarze do tego co widzą. Choruję?ok ,ale całe moje miasto nie musi o tym wiedzieć.

Staś
VIP
Marfan typu 2 LDS

Wysłany: 2006-08-13, 10:56   

KOSZULKA niezła ,mógłbym ją nosćić czemu nie !!!!!

Staś
VIP
Marfan typu 2 LDS

Wysłany: 2006-08-17, 15:55   T-shirty a kamuflaż

dobrze mówisz resa rzeczywiśćie jesteśmy inaczej postregani ja sam jak ide ulicą to faceci patrza się dziwnie na mnie jakbym przyleciał z marsa oni nie rozumieja co to znaczy być chorym wiele razy słyszalem za plecami ale chudy pewnie mu coś jest ,jak byłem chory na gruzlice to jak poszedłem na badanie siedziałem w poczekalni kaszlnołem to ludzie odsuwali się odemnie jak był trendowaty ,ale koszulka fajna.

frik
Sympatyk

Wysłany: 2006-08-20, 00:31   

Ja chcę taką koszulkę. Jest idealna, nie bezpośrednia, ale pomagająca.

Gosieńka
VIP
Carpe diem:)

Pomogła: 15 razy

Wysłany: 2006-08-25, 12:28   

Koszulka jest świetna, bardzo bym chciała taką mieći napewno bym nosiła:D Jak byłam młodsza to raczejn ie rozmawiałam o marfanie ale teraz jakoś nie widze w tym żadnego problemu, moi wszyscy znajomi o tym wiedzą, koleżanki w szkole, naucziele też chociaż nie wiem czy wszyscy, napewno wychowawca. I wcale nie traktują mnie jak kogoś innego, dla nich to nic nie znaczy. To że człowiek zaczyna o tej chorobie rozmawiać z innymi to chyba z wiekiem przychodzi, przynajmniej u mnie tak było. Jak byłam młodsza to bałąm się tego że ludzie jak będą wiedzieli to mnie nie zaakceptują ale wcale tak nie jest, Wszyscy znajomi traktują mnie tak jak wszystkich, na szczęście:)

marfanek
Beniaminek

Wysłany: 2006-08-25, 12:37   

A wie ktoś może gdzie taką koszulkę można kupić? Ogólnie przydałby się sklep w którym można było by kupować takie gażety, na amerykańskim forum jest tego sporo wiec trzeba rozkręcić biznes także u nas :-) lub chociaż znaleść taki sklep gdzie wysyłają tego typu rzeczy do Polski :-)

Staś
VIP
Marfan typu 2 LDS

Wysłany: 2006-08-25, 13:25   T-shirty a kamuflaż

właśnie i to jest pomysł tylko gdzie przeznaczyć zarobione pieńiądze.???

gabriela

Pomogła: 52 razy

Wysłany: 2007-06-20, 19:57   

Takich koszulek chyba nikt nie sprowadza do Polski, może zresztą dla nas fajniejsze byłyby z polskimi napisami? a może nie? Myslę że sitodruk wykonac na T'shircie to może nie taki problem?Mógłby kto śz z nas się tym zająć, projekt plastyczny może moj mąż zrobić, chyba że jest ktoś chętny, lub macie inne pomysły?

Marcin
Wtajemniczony

Wysłany: 2007-06-21, 18:38   

a po jaką cholerę reklamować swoje wady?? :shock: Przecież to NONSENS!!!!!

Gosieńka
VIP
Carpe diem:)

Pomogła: 15 razy

Wysłany: 2007-06-21, 18:43   

Marcin napisał/a:
a po jaką cholerę reklamować swoje wady?? Przecież to NONSENS!!!!!
Może dla ciebie nonsens ale jak dla mnie ta koszulka jest bardzo zabawna i chciałabym ją mieć w swojej garderobie.

Imdris
Wtajemniczony
owocowe serduszka :)

Pomogła: 13 razy

Wysłany: 2007-06-21, 21:16   

Może dla niektórych jest to reklama wad, ale ja bym chciała mieć taką... Bo patrzę na siebie, jak na kogoś wyjątkowego, a nie wadliwego!! :mrgreen:

philip
Beniaminek

Wysłany: 2007-06-22, 13:15   

pomysł oczywiście jest ciekawy, sam sobie czasami zamawiam na necie t-shirty z prowokującymi nadrukami, bo to świadczy o tym, że człowiek jest oryginalny, ciekawy, interesujący :lol:

Problem tylko w tym, że takie koszulki ładnie się prezentują tylko na manekinach albo osobach zdrowych :-/

Odpowiedz do tematu