MARFAN FORUM :: Komu T'shirt?

FAQFormularz kontaktowyCzat forumMapa forumMapa Google100 ostatnich postówSzukajUżytkownicyGrupy RejestracjaZalogujAlbum

MARFAN FORUM Strona Główna » O NAS » Sprawy forum » Ogłoszenia » Komu T'shirt?

Tagi tematu: Brak tagów.

Komu T'shirt?
Autor Wiadomość

AniaB
Sympatyk

Pomogła: 1 raz

Wysłany: 2008-05-26, 21:27   

Koszulka już jest na mnie. Bardzo bardzo dziękuję!! :->

szczypior
Stały bywalec

Wysłany: 2010-09-27, 20:15   

czy po trzech latach temat koszulek jest aktualny?:)

gabriela

Pomogła: 52 razy

Wysłany: 2010-09-27, 20:43   

Niestety, wszystkie koszulki które miałam - rozesłałam fprumowiczom. Reszta powędrowała do gdyńskiego Stowarzyszenia, ale kto wie, czy ono jeszcze w ogóle istnieje i cośkolwiek w temacie Marfanów robi :-/

szczypior
Stały bywalec

Wysłany: 2010-09-27, 20:52   

czyli pozostaje wypalenie odpowiedniego napisu na klatce piersiowej ;)

arturro
Alfa&Omega

Wysłany: 2010-09-27, 21:10   

gabriela napisał/a:
Niestety, wszystkie koszulki które miałam - rozesłałam fprumowiczom. Reszta powędrowała do gdyńskiego Stowarzyszenia, ale kto wie, czy ono jeszcze w ogóle istnieje i cośkolwiek w temacie Marfanów robi

Hmm. Niech no pomyślę. Zdaje mi sie ze byłem własnie na turnusie rehabilitacyjnym. No i własnie, trudno mi sobie przypomniec kto je organizował . :-/ Czyzby czyżyk?

gabriela

Wysłany: 2010-09-27, 21:35   

Oj wiem Arturku, że turnus...i wiesz, że ja nie o tym.

arturro
Alfa&Omega

Wysłany: 2010-09-27, 22:15   

No wiem Gabi, wiem. Tylko ze to tak przy nowym adepcie nie znajacym problemu Stowarzyszenia może zabrzmiec zbyt mocno i jednoznacznie. A stowarzyszenie przecież istnieje i robi jednak wiele dobrego. No a że troszke brak nowych inicjatyw, zapewne pieniążków to juz o tym gadalismy.

gabriela

Wysłany: 2010-09-28, 09:31   

Nie wiem jakie finanse ma Stowarzyszenie, bo przeciez nikomu się nie chwali. I Ty tez nie wiesz Arturku. Oraz w jakim sensie dotyczy Marfanów nowy program pfronowski i pieniazki na jego realizację, które Stowarzyszenie dostało? Dlaczego cicho sza w tym temacie na forum? Bo ja chciałabym to wiedzieć.

smuklaewa
ewa

Pomogła: 83 razy

Wysłany: 2010-09-28, 12:37   

gabriela napisał/a:
gdyńskiego Stowarzyszenia, ale kto wie, czy ono jeszcze w ogóle istnieje i cośkolwiek w temacie Marfanów robi :-/
Oj robi robi Gabi i to bardzo dużo,poczytaj stronę Stowarzyszenia to się przekonasz :-)

gabriela

Wysłany: 2010-09-28, 13:18   

Oj czytam Ewcia, czytam i..nic. Może Ty mi pokażesz te konkrety?

smuklaewa
ewa

Pomogła: 83 razy

Wysłany: 2010-09-28, 17:37   

Czytaj dobrze a znajdziesz... :-)

JanK
Specjalista
Marfan_JanK

Wysłany: 2010-09-29, 22:05   

Pfron w tym roku ma zncznie ograniczone fundusze o czym szeroko także w prasie i innych mediach. Stowarzyszenie w tym roku nie otrzymało - pomimo staran zadnego dofinansowania ani ogólnopolskiego ani pomorskiego. Nie mamy funduszy ani na gazetkę ani na inne programy.
Dopiero niedawno wygraliśmy malenki grant ( 5 000 zł ) od Gdańska na pomoc Gdańszczanom niepełnosprawnym, który to grant jest realizowany od września do końca listopada 2010. Oczywiście stale udzielamy porad wspieramy w badaniach lekarskich i leczeniach. W tym roku takich konkretnych pomocy było ponad 150.

Niewielkie kwoty 1%, które wpłynęły zostały spożytkowane na dopłaty dla uczestników dwóch bardzo udanych TURNUSÓW Stowarzyszenia - Władysławowo - 07 i Ustronie Morskie -08/09.
JESLI WYSTARCZY tych pieniędzy ( bo praktycznie przestały wpływac) to zorganizujemy co najwyzej jednodniową konferencję "Mikołajkową" w listopadzie.
Oczywiście nie ustajemy w pisaniu nowych wniosków - obecnie dwa czekają na ocenę i po ich ew. wygraniu zawiadomimy na www.marfan.pl.
Tylko ten, kto pisze wnioski lub czynił te próby wie, jak trudno te pieniądze zdobyć...

PS: koszulki były zakupione z funduszy Stowarzyszenia a otrzymały je również osoby z Forum.

gabriela

Wysłany: 2010-10-01, 08:48   

JanK napisał/a:
koszulki były zakupione z funduszy Stowarzyszenia
Nikt tego nie kwestionuje, wątek ten dokładnie wyjaśnia wkład w powstanie koszulek mój ( projekt, drukarnia, zakup koszulek, dystrybucja wśród forumowiczów, jak i Stowarzyszenia - sfinansowanie projektu).
Ja wiem, że o kasę jest trudno, coraz trudniej. Ale żal, że unijne pieniądze , które niemal leżą na ulicy , nie są przez nas wykorzystywane. Np. Kapitał ludzki - bardzo wiele Stowarzyszeń i Fundacji z niego korzysta i realizuje marzenia swoich podopiecznych. Więc mi się marzą takie programy, dzięki którym można by zorganizowac Marfanom warszaty psychologiczne, kursy językowe, informatyczne, uczące różnych umiejętności i zakończone przydatnym certyfikatem. Takie programy w które edukują w kwestii ZM i zwracaja na problem uwage, prowadzoine przez specjalistów. Edukują i rehabilituja marfanow. Jedynie Stowarzyszenie może w takich programach uczestniczyć, stąd moje pytania.I ciągle nadzieja.

JanK
Specjalista
Marfan_JanK

Wysłany: 2010-10-01, 14:46   

POWTARZAM:
Cytat:
Tylko ten, kto pisze wnioski lub czynił te próby wie, jak trudno te pieniądze zdobyć...

Dlatego bardzo zachęcam i proszę o propozycje skąd Programy Unijne oraz najważniejsze kto napisze projekt + (...przeprowadzi .....) i go rozliczy.

Może łatwo pisać wnioski -dla nas którzy piszą lub lepiej do tej pory pisali takie projekty juz posiwiały głowy - (nie tylko od samego szukania i pisania Projektów, Grantów..)
Dlatego prosimy o tzw. wsparcie młodych

Odpowiedz do tematu