Pomogła: 14 razy Wiek: 23 Dołączyła: 24 Lip 2006 Posty: 1532 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2006-08-29, 09:49 Czy macie problemy z kupieniem ubrań????
Czy wy tez za każdym razem jak coś mierzycie w sklepie, to wychodzicie zdenerwowani bo wszystko jest dla was za szerokie i za krótkie? Ja mam tak prawie zawsze, mam ogromne problemy z kupieniem spodni, nosze długośc 36 a u mnie w mieście żadko mogę takie znaleść. No i oczywiście rękawy w bluzkach są za krótkie dla mnie, ale teraz już z tym nie jest tak tragicznie. Problem jest też oczywiście z butami, noszę rozmiar 41-42 i trudno znaleść wąskie ładne buty w tym rozmiarz, ale na razie jakos sobie radzę. Teraz już na szczęście coraz więcej wysokich ludzi sie rodzi i ubrania też zczynają dla nas szyć:)
Pomógł: 12 razy Dołączył: 08 Sie 2006 Posty: 1441 Skąd: Małopolska .
Wysłany: 2006-08-29, 09:56 Czy macie problemy z kupieniem ubrań????
O czywiscie ze mam spodni nie moge dopasować bo niem takich szczuplych ludzi a z rsztą ubrań naszcześćie jestem wysoki i wybieram xl albo xxl troche są za szerokie ale jakoś sobie radze ,a z butami akurat niemam problemów nosze 42 no według chińskiej nómeracji 43 bo chyba on mają wszysko mniejsze.
Ostatnio zmieniony przez Staś 2006-08-29, 11:17, w całości zmieniany 1 raz
Witaj Gosia jako że ja jestem chłopakiem to mam mniejsze problemy z tym kupowaniem ciuchów bo czy to spodnie czy bluze to na ogół rozmiar XL pasuje.
Mam wzrost 184cm i waże 75kg
Odwieczny problem: rękawy. Teraz jest o wiele lepiej niż kiedyś, zawsze trudno mi było coś ciekawego znaleźć, ale od jakiegoś czasu swetry czy bluzki mają takie super długie rękawy, że pasują. I jest ciepło w dłonie jak się je jeszcze trochę naciągnie
Wysłany: 2006-09-11, 15:00 Re: Czy macie problemy z kupieniem ubrań????
Gosieńka napisał/a:
mam ogromne problemy z kupieniem spodni, nosze długośc 36 a u mnie w mieście żadko mogę takie znaleść. No i oczywiście rękawy w bluzkach są za krótkie dla mnie, ale teraz już z tym nie jest tak tragicznie. Problem jest też oczywiście z butami, noszę rozmiar 41-42
ja spodnie potrzebuje długie na 38, buty 48, a na bluzy brakuje numeracji. W mojej mieścinie nic z tej listy nie moge dostać
Ale dobrze że jeszcze końcówka lata: krutka koszulka, krutkie spodenki i na boso
Wysłany: 2006-09-15, 07:13
ja cale szczescie mam sklep w Warszawie z duzymi butami nawet do 55, ja osobiscie preferuje 50.
Rok temu bylem w USA, tam jest sporo duzych rzeczy, musialem dokupic sobie walizke by zarbac wszystkie ubrania.
_________________ Moja konfiguracja:
208 cm, 135kg, zastawka aortalna, zastawka mitralna, luk aorty, -4 i -4,5 + astygmatyzm, 2 zlamana noga.
Pomogła: 14 razy Wiek: 23 Dołączyła: 24 Lip 2006 Posty: 1532 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2006-09-15, 09:57
Zazdroszczę tego pobytu w USA:) zawsze chciałam tam pojechać...No i ciuchy stamtąd wiadomo są dla nas najlepsze, czasami dostaje od znajomych z Chicago duże buty, czy spodnie.
Pomogła: 23 razy Dołączyła: 11 Sie 2006 Posty: 1962 Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-11-07, 08:14
hudyjan napisał/a:
Ja mam, tak napisali, esowate skrzywienie kręgosłupa, lewą nogę dłuzszą od prawej o 2 cm, a lewą stopę większą o pół numeru od prawej. Zawsze przez to muszę dokładnie mierzyc buty, żeby nie kupowac dwóch par.
Do ortopedy nie chodzę, bo nic mnie nie boli, wszystkie stawy chodzą, choc nie tak sprawnie jak u zdrowych, bo są słabe i wachliwe. Poza tym mam już szczerze dośc operacji.
MJ
A z butami, to jest naprawdę makabra, ciężki zakup....
_________________ ..."Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem"...
Pomogła: 17 razy Wiek: 41 Dołączyła: 17 Gru 2006 Posty: 613 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2006-12-17, 14:46
Próbowalam znaleźć dla córki np. sanatorium, ale nie udało mi się. Moge za to dać namiary na niezłe buty dla dużostopych (sama mam rozmiar stópki 42 -43).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum