Pomogła: 23 razy Wiek: 34 Dołączyła: 17 Sty 2008 Posty: 973 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-11-29, 20:16
Ale dziś piękne kozaczki kupiłam w daichmanie. A co najfajniejsze mają usztywnienie w okolicach pięty, więc stawy mi się tak nie będą skręcać, jak to mają we zwyczaju. No i podeszwy typu traktor. I na płaskim. W ogóle stopa nie lata. Ale co się nałaziłam za nimi to moje...
_________________ Twoje życie jest takie, jakie są Twoje myśli.
Wysłany: 2012-01-14, 20:52
Ja w ogóle nie cierpię chodzić na ciuchowe zakupy , tzw. zakupofobia ;) Całe szczęście moja siostra lubi więc czasem coś mi swojego oddaje (mamy te same parametry ) Strasznie jest z kurkami, płaszczykami, spodniami i butami i długo szukałam spudnicy takiej dlugasnej ale w końcu znalazłam - szyta chyba specjalnie na marfana
wczoraj mi siostra podesłała fajny link do sklepu dla wysokich dziewczyn - TALLSTREET, może się komuś przyda.
Pomogła: 15 razy Wiek: 24 Dołączyła: 24 Lip 2006 Posty: 1561 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-01-14, 21:38
Danula napisał/a:
A mnie czeka szukanie butów i na samą myśl robi mi się słabo. Gdzie na takie ,,nóżki" cos kupić....horrrrrrorrrrr
Danula może spróbuj w sklepie "Białe buty"
Ja właśnie zamówiłam sobie tam na wymiar kozaki zimowe i co prawda jeszcze ich nie dostałam ale mam nadzieje że będą ok i że wreszcie skończy sie moje bezskuteczne poszukiwanie butów które będą pasowały do moich szczurkowatych stóp i cienkich łydek. Ewcia zamówiła tam już dwie pary i jest bardzo zadowolona, Monti też chyba tam kupuje. Może warto spróbować?
[ Dodano: 2012-01-14, 22:43 ]
olaczika napisał/a:
Strasznie jest z kurkami, płaszczykami
Na to jeszcze patentu nie znalazłam - trzeba po prostu trafić na długorękawową kurtkę w jakimkolwiek sklepie. Raz nawet szyłam sobie płaszczyk na zamówienie bo już zwątpiłam w możliwości butikowe.
olaczika napisał/a:
spodniami
Ja polecam Big Star - co prawda za spodnie trzeba troche zapłacić ale mają długie nogawki - rozmiar 36 bez problemu. Ostatnio w H&M też udało mi się kupić dłuuuugie rurki - rozmiar 34 ale faktycznie chyba 36.
Wysłany: 2012-01-14, 21:51
Dzięki Gosia, z tymi butami to spróbuję. Jeli chodzi o resztę to wiem, że można już znaleść coś na nas ale ile się trzeba przy tym nachodzić! Pociesza mnie tylko fakt, że podobne problemy ma większość kobiet - i te niziutkie i te grubiutkie też
_________________ "Życie nie jest ani lepsze, ani gorsze od naszych marzeń. Jest tylko zupełnie inne." William Szekspir
Pomogła: 28 razy Dołączyła: 15 Lis 2006 Posty: 1076 Skąd: z daleka
Wysłany: 2012-01-15, 16:12
Gosieńka napisał/a:
Monti też chyba tam kupuje
ja polecamFilipczyka Tam się zaopatruje, białe buty to posrednik ;) ale kazdy wybiera co woli. Do tego Deichmann lub TK Maxx tam można wypatrzeć sporo fajnych rzeczy ale trzeba to lubić, ja na zakupach się odstresowuję - paradoksalnie im trudniej jest mi coś znaleźć (np. spodnie, buty) tym bardziej lubie takie wyjscia.
Wysłany: 2012-01-15, 22:22
Trochę minie odstrasza zamawianie butów przez internet ale powoli zaczynam się oswajać z tą myślą i chyba niedługo spróbuję, dzięki za namiary.
Zazdroszczę Montana, podejścia do poszukiwania ciuchów
_________________ "Życie nie jest ani lepsze, ani gorsze od naszych marzeń. Jest tylko zupełnie inne." William Szekspir
Wysłany: 2012-01-17, 13:02
cóż, mogę mieć jedynie nadzieję, że i mi się kiedyś odmieni. Choć nie jest tak źle bo bywa, że mam lepsze dni, że ciuchowe zakupy aż tak mnie nie przerastają ;)
Pomogła: 15 razy Wiek: 24 Dołączyła: 24 Lip 2006 Posty: 1561 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-01-23, 11:24
Właśnie przyszły moje zimowe kozaki z "Białych butów" i jestem zadowolona. Pierwsze takie buty które nie odstają mi od łydki! W podbiciu mogłyby być troche "chudsze" ale nie wiem czy to jest w ogóle wykonalne. W każdym razie buty są super Także polecam wszystkim poszukującym szczupłych butów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum