MARFAN FORUM :: Czy macie problemy z kupieniem ubrań????

FAQFormularz kontaktowyCzat forumMapa forumMapa Google100 ostatnich postówSzukajUżytkownicyGrupy RejestracjaZalogujAlbum

MARFAN FORUM Strona Główna » ZESPÓŁ MARFANA » Marfan i my » Czy macie problemy z kupieniem ubrań????

Tagi tematu: czy, kupieniem, macie, problemy, ubran

Czy macie problemy z kupieniem ubrań????
Autor Wiadomość

Montana
VIP

Pomogła: 28 razy

Wysłany: 2009-09-07, 22:58   

Aga najlepiej wyposrodkowac :)

petroniusz
Nowicjusz

Wysłany: 2010-03-21, 15:31   

Ja mam ciągle problemy z kupieniem butów. Noszę wkładkę ortopedyczną, bo jedną nogę mam krótszą i jeden but pasuje, a drugi nie.

asocko
Hero
5 gram życia

Pomogła: 23 razy

Wysłany: 2010-11-29, 20:16   

Ale dziś piękne kozaczki kupiłam w daichmanie. :-> A co najfajniejsze mają usztywnienie w okolicach pięty, więc stawy mi się tak nie będą skręcać, jak to mają we zwyczaju. No i podeszwy typu traktor. I na płaskim. W ogóle stopa nie lata. Ale co się nałaziłam za nimi to moje...

Danula
Wtajemniczony

Pomogła: 11 razy

Wysłany: 2010-11-29, 21:17   

A mnie czeka szukanie butów i na samą myśl robi mi się słabo. Gdzie na takie ,,nóżki" :-( cos kupić....horrrrrrorrrrr

olaczika
Beniaminek

Wysłany: 2012-01-14, 20:52   

Ja w ogóle nie cierpię chodzić na ciuchowe zakupy , tzw. zakupofobia ;) Całe szczęście moja siostra lubi więc czasem coś mi swojego oddaje (mamy te same parametry :-) ) Strasznie jest z kurkami, płaszczykami, spodniami i butami i długo szukałam spudnicy takiej dlugasnej ale w końcu znalazłam - szyta chyba specjalnie na marfana ;-)
wczoraj mi siostra podesłała fajny link do sklepu dla wysokich dziewczyn - TALLSTREET, może się komuś przyda.

Gosieńka
VIP
Carpe diem:)

Pomogła: 15 razy

Wysłany: 2012-01-14, 21:38   

Danula napisał/a:
A mnie czeka szukanie butów i na samą myśl robi mi się słabo. Gdzie na takie ,,nóżki" :-( cos kupić....horrrrrrorrrrr
Danula może spróbuj w sklepie "Białe buty"
Ja właśnie zamówiłam sobie tam na wymiar kozaki zimowe i co prawda jeszcze ich nie dostałam ale mam nadzieje że będą ok i że wreszcie skończy sie moje bezskuteczne poszukiwanie butów które będą pasowały do moich szczurkowatych stóp i cienkich łydek. Ewcia zamówiła tam już dwie pary i jest bardzo zadowolona, Monti też chyba tam kupuje. Może warto spróbować?

[ Dodano: 2012-01-14, 22:43 ]
olaczika napisał/a:
Strasznie jest z kurkami, płaszczykami
Na to jeszcze patentu nie znalazłam - trzeba po prostu trafić na długorękawową kurtkę w jakimkolwiek sklepie. Raz nawet szyłam sobie płaszczyk na zamówienie bo już zwątpiłam w możliwości butikowe.
olaczika napisał/a:
spodniami
Ja polecam Big Star - co prawda za spodnie trzeba troche zapłacić ale mają długie nogawki - rozmiar 36 bez problemu. Ostatnio w H&M też udało mi się kupić dłuuuugie rurki - rozmiar 34 ale faktycznie chyba 36.
olaczika napisał/a:
butami
może też pomogą "Białe buty"

olaczika
Beniaminek

Wysłany: 2012-01-14, 21:51   

Dzięki Gosia, z tymi butami to spróbuję. Jeli chodzi o resztę to wiem, że można już znaleść coś na nas ale ile się trzeba przy tym nachodzić! Pociesza mnie tylko fakt, że podobne problemy ma większość kobiet - i te niziutkie i te grubiutkie też :-D

dana_meadbh
Ekspert
dana_meadbh

Pomogła: 18 razy

Wysłany: 2012-01-15, 06:07   

Sporo butów zamówiłam przez stronę Białe buty. Zaczynałam od ślubnych. Dobrze się noszą i są dość wygodne.

Montana
VIP

Wysłany: 2012-01-15, 16:12   

Gosieńka napisał/a:
Monti też chyba tam kupuje

ja polecamFilipczyka Tam się zaopatruje, białe buty to posrednik ;) ale kazdy wybiera co woli. Do tego Deichmann lub TK Maxx tam można wypatrzeć sporo fajnych rzeczy ale trzeba to lubić, ja na zakupach się odstresowuję - paradoksalnie im trudniej jest mi coś znaleźć (np. spodnie, buty) tym bardziej lubie takie wyjscia.

olaczika
Beniaminek

Wysłany: 2012-01-15, 22:22   

Trochę minie odstrasza zamawianie butów przez internet ale powoli zaczynam się oswajać z tą myślą i chyba niedługo spróbuję, dzięki za namiary.
Zazdroszczę Montana, podejścia do poszukiwania ciuchów ;-)

Montana
VIP

Wysłany: 2012-01-16, 15:49   

olaczika napisał/a:
Zazdroszczę Montana, podejścia do poszukiwania ciuchów

:) dzieki... to było kiedyś moją zmorą, teraz to lubię :)

olaczika
Beniaminek

Wysłany: 2012-01-17, 13:02   

cóż, mogę mieć jedynie nadzieję, że i mi się kiedyś odmieni. Choć nie jest tak źle bo bywa, że mam lepsze dni, że ciuchowe zakupy aż tak mnie nie przerastają ;)

Gosieńka
VIP
Carpe diem:)

Pomogła: 15 razy

Wysłany: 2012-01-23, 11:24   

Właśnie przyszły moje zimowe kozaki z "Białych butów" i jestem zadowolona. Pierwsze takie buty które nie odstają mi od łydki! W podbiciu mogłyby być troche "chudsze" ale nie wiem czy to jest w ogóle wykonalne. W każdym razie buty są super :-) Także polecam wszystkim poszukującym szczupłych butów ;-)

gabriela

Pomogła: 52 razy

Wysłany: 2012-03-02, 14:06   

Świetne majty na płaskodupie ;-)

olaczika
Beniaminek

Wysłany: 2012-03-02, 14:42   

Że to niby marfanowa przypadłość?? ;-)
PS. potwierdzam, że świetne, ale ciii.... ;-)

Odpowiedz do tematu