Co może uśmierzać ból i nie szkodzić zdrowiu? W ogóle jest takie coś? I żeby jeszcze jednocześnie odzwyczajało od pain-killerów.
_________________ Zyskasz więcej przyjaciół w ciągu dwóch miesięcy, jeśli okażesz zainteresowanie innym, niż w ciągu dwóch lat, pragnąc skłonić ludzi do zainteresowania się tobą.
~ Dale Carnegie
Przez ten Zespół Tietza o którym pisałem w innym wątku, znowu wróciłem do opioidów, bardzo mi się to nie podoba bo wystarczy dwa trzy tygodnie i już się jest uzależnionym :( Miłość na ból niestety nie pomaga :(
A o "miłość" też raczej ciężko jak boli :P Po opiodach też ciężko o "miłość" ale to z inych powodów :P czyli i tak źle i tak nie dobrze...
_________________ Zyskasz więcej przyjaciół w ciągu dwóch miesięcy, jeśli okażesz zainteresowanie innym, niż w ciągu dwóch lat, pragnąc skłonić ludzi do zainteresowania się tobą.
~ Dale Carnegie
Pomogła: 18 razy Wiek: 41 Dołączyła: 17 Gru 2006 Posty: 626 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-09-16, 06:21
Polecam Poradnie Leczenia Bólu. Umieją sobie w nich poradzić z większością dolegliwości bólowych, czasem niekonwencjonalnymi metodami, ale skutecznymi.
Apukunktura na koniec października się umówiłem. Poradnia leczenia bólu.... a co tam robią np.?
~ Dale Carnegie
żartujesz!? ciesze się w takim razie że się zapisałem :)
~ Dale Carnegie
no wiesz to różnie bywa ale mi to baardzo pomogło:) może nie jest to najprzyjemniejszy zabieg i na początku może sie wydawać że nic nie pomogło ale po pewnym czasie sam sie przekonasz:)
A właśnie, to boli jak wbijają te igły? Bo wiesz, jeśli to boli to nawet dobrze ;) Kiedyś wpadłem na genijalny pomysł jak uśmierzyć ból zęba... sprawić żeby coś bolałeo bardziej ale innym rodzajem bólu. Mam tak że niektóre odmiany bólu jest łatwiej znieść. Nie pochwale się tu co zrobiłem ale pomogło. Może apukunktura przez te wbijanie igieł oszukuje mózg i każe receptorom skupiać się na innym żródle bólu, jakoś rozproszonym, a dużo małych bóli można wytrzymać, natomiast jednego dużego - nie.
~ Dale Carnegie
Pomogła: 28 razy Wiek: 35 Dołączyła: 17 Lis 2008 Posty: 541 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-09-17, 21:52
Akupunktura działa poprzez odblokowanie czakramów.Na ciele człowieka znajdują się czakramy-skupiska zakończeń nerwowych,które odpowiadają poszczególnym częściom ciała oraz organy wewnętrzne.To taki bardzo uproszczony opis.W każdym razie nie ma to skutków ubocznych-o ile robi ją doświadczony "lekarz".Można też stosować akupresurę-to to samo tylko bez użycia igieł.Polega na uciskaniu odpowiednich czakramów.można to zrobić w dobrych salonach masażu oczywiście leczniczego.
Co może uśmierzać ból i nie szkodzić zdrowiu? W ogóle jest takie coś? I żeby jeszcze jednocześnie odzwyczajało od pain-killerów.
Ogromną rolę w likwidowaniu bólu ma świadomość W pierwszej kolejności zmiana myślenia na swój temat
Natomiast niebagatelny wpływ na neutralizację i odblokowanie przytkanych meridianów i czakr ma nie tyle zabieg akupunktury, co akt woli w życie bez bólu poprzez różne sposoby wizualizacji jak i medytacji, czy kumulowanie prany, energii i obowiązkowe oczyszczenie organizmu z wszelkich toksyn.
To takie moje sugestie. Dla ciebie.
Czy kiedykolwiek próbowałeś?
_________________ Uśmiech to nic innego, jak błysk radości naszej duszy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum