MARFAN FORUM :: Gdzie sprawdzone ECHO serca Wrocław? lub Dolny Śląsk?

FAQFormularz kontaktowyCzat forumMapa forumMapa Google100 ostatnich postówSzukajUżytkownicyGrupy RejestracjaZalogujAlbum

MARFAN FORUM Strona Główna » ZESPÓŁ MARFANA » Lekarze, szpitale, operacje » Gdzie sprawdzone ECHO serca Wrocław? lub Dolny Śląsk?

Tagi tematu: dolny, echo, gdzie, lub, serca, slask, sprawdzone, wroclaw

Gdzie sprawdzone ECHO serca Wrocław? lub Dolny Śląsk?
Autor Wiadomość

itkap
Nowicjusz

Wysłany: 2012-01-01, 22:57   Gdzie sprawdzone ECHO serca Wrocław? lub Dolny Śląsk?

Witam

Poprzednio rozpisałam się bardzo i wiadomość mi wcięło....:/
Teraz w skrócie proszę o kontakt do Dobrego Specjalisty najlepiej: Wrocław, Legnica lub okolice,Chodzi o ECHO serca po kątem Marfana.

Mam pakiecik cech Marfanopodobnych i innych i trochę się martwię. Ostatnio moje zdrowie popsuło się znacznie i od jakichś 3 lat przybywa dolegliwości (czyli po urodzeniu dwójki dzieci). A mam dopiero 31 lat.

Oto zaobserwowane u mnie cechy:
-długie palce, test kciuka tak jak na Marfanowych obrazkach
-wada wzroku już raz korygowana(-5,5 na jedno oko, -5 na drugie), po 2 giej ciąży wróćila
-przerost ciala Hoffa w kolanach -kwalifikuje sie do operacji (nie wiem czy to dokucza w tym zespole)
-szewska klatka piersiowa- po operacji w 99 roku lepiej. Wszyscy mnie pytaja skąd ta klatka, a ja nie wiem. Gdybym kiedys słyszala o Marfanie to pewnie drążyłabym temat..
-astma stwierdzona od 2009
- w tym roku przeszlam 3 zapalenia pluc o nieznanej etiologii (ja osobiscie podejzewam pseudomonas ktorego mam w gardle ale...)
-dodatkowo jestem posiadaczka torbieli pajeczynowki (nie wiem czy to jest czeste w Marfanie ale ja to mam wiec pisze). generalnie mam sklonnosc do torbieli w roznych narzadach
-wzrost 173cm, waga 56-58 kg. W pierwszej ciazy wazylam 86 ale nostop prawie jadlam i jakos tak mi sie przytylo. Mysle ze to glowna przyczyna problemow z kolanami..
- w rodzinie na max wysoki byl dziadka brat 2,20 wzrostu i bardzo szczuply. nie wiem jakie mial dolegliwosci (mieszkal w Rosji) ale dlugie konczyny to mial,

Mężowi nawet nie powiem, że tu pisze bo juz i tak mowi ze wyszukuje sobie choroby przez net. Jednak ja uznalam, ze to co mam to jakos za duzy zbieg okolicznosci...Kurcze Taki pakiecik...
Obym się myliła.

ps. czy możecie mi jeszcze napisac jakie są objawy tych problemów z sercem przy Marfanie?

pozdrawiam serdecznie i prosze o odp.

gdyby się okazało, że to kolejny ten sam post/ temat to przepraszam kilka razy mnie wylogowało po wysłaniu posta

Montana
VIP

Pomogła: 28 razy

Wysłany: 2012-01-04, 17:34   

Witaj,

jesli moge kogoś polecić we Wrocławiu to polecam dr. Ewę Domańską - Kardiologa, pracuje w Centrum Medycznym CDS. Młodnickiego 16a. Ja chodzę do niej na Echo i czasem po recepty jak mi się konczą leki. Pani doktor zna się na schorzeniach ZM i albo potwierdzi albo wykluczy Twoje podejrzenia. Do tego wykona profesjonalnie badanie Echa serca.
Niestety wizyty są płatne, z Echem jest to 180 zł

gabriela

Pomogła: 52 razy

Wysłany: 2012-01-04, 20:48   

itkap napisał/a:
kilka razy mnie wylogowało po wysłaniu posta
Jeśli w czasie pisania postu wylogowuje Cie - zaloguj się ponownie, następnie zrób wstecz aż wrócisz do napisanego postu, wyślij.

Odpowiedz do tematu