MARFAN FORUM :: TURNUS REHABILITACYJNY 01.08.2008 WŁADYSŁAWOWO

FAQFormularz kontaktowyCzat forumMapa forumMapa Google100 ostatnich postówSzukajUżytkownicyGrupy RejestracjaZalogujAlbum

MARFAN FORUM Strona Główna » ZESPÓŁ MARFANA » Stowarzyszenie Marfan Polska » TURNUS REHABILITACYJNY 01.08.2008 WŁADYSŁAWOWO

Tagi tematu: 01, 08, 2008, rehabilitacyjny, turnus, wladyslawowo

TURNUS REHABILITACYJNY 01.08.2008 WŁADYSŁAWOWO
Autor Wiadomość

JustynaJ
Nowicjusz
JustynaJ

Wysłany: 2008-06-24, 14:07   TURNUS REHABILITACYJNY 01.08.2008 WŁADYSŁAWOWO

Turnus rehabilitacyjny we Władysławowie – Chłapowie!!!

1-14 sierpnia 2008

300 m do słonecznej plaży!!!

W kalkulowanej cenie 1498 zł zapewniamy zakwaterowanie, wyżywienie, opiekę opiekunów ze Stowarzyszenia, ubezpieczenie, transport, zabiegi rehabilitacyjne, zajęcia na basenie z rehabilitantem, zajęcia dodatkowe i wiele atrakcji związanych z tym pięknym miejscem.

Zapraszamy serdecznie!!!

Gosieńka
VIP
Carpe diem:)

Pomogła: 15 razy

Wysłany: 2008-06-24, 21:07   

Ja jadę na bank :-D Już się cieszę :-D

JustynaJ
Nowicjusz
JustynaJ

Wysłany: 2008-06-25, 02:32   

Cieszymy się bardzo, że chcesz dołączyć do grona uczestników turnusu rehabilitacyjnego we Władysławowie-Chłapowie. Dla nas Twoje uczestnictwo to zaszczyt!!! :-D

Gosieńka
VIP

Wysłany: 2008-06-25, 08:51   

Woow :mrgreen: Po takich słowach - jak tu nie jechać :-D

gabriela

Pomogła: 52 razy

Wysłany: 2008-06-25, 08:57   

Gosieńka napisał/a:
Ja jadę na bank

Byłyśmy już razem we Władysławowie Gosieńka, nie? Faaajnie było. Też bym teraz pojechała, bo nie mam pomysłu na wakacje, ale skąd wziąć tyle kasy? Na dofinansowanie z PCPR juz za późno :cry:

dana_meadbh
Ekspert
dana_meadbh

Pomogła: 18 razy

Wysłany: 2008-06-25, 09:03   

No właśnie. My też nie pojedziemy, bo za późno dowiedziałyśmy się. Szkoda, że stowarzyszenie działa w sposób nieco chaotyczny.

Gosieńka
VIP

Wysłany: 2008-06-25, 09:07   

Jak to za późno? Ja zawsze dopiero w czerwcu składałam o dofinansowanie i dobrze było. Zresztą nawet bez dofinansowania to ja się szarpnę. Mi się tak bardzo chce nad morze że ja już fatamorgany mam, już czuję ten wiatr we włosach, słyszę szum :mrgreen:

dana_meadbh
Ekspert
dana_meadbh

Pomogła: 18 razy

Wysłany: 2008-06-25, 09:10   

My w styczniu składałyśmy wnioski, bo inaczej brakuje pieniędzy. Poza tym wakacje zwykle planuje wcześniej, bo nie lubię prowizorki i nerwowości.

resa
reska

Pomogła: 23 razy

Wysłany: 2008-06-25, 09:11   

JustynaJ napisał/a:
Turnus rehabilitacyjny we Władysławowie – Chłapowie!!! 1-14 sierpnia 2008

Wspaniała inicjatywa. Miło byłoby skorzystać,szczególnie dla mojej córy, jednak od 30 lipca wyjeżdża na długo oczekiwany 6-tygodniowy turnus rehabilitacyjny do Zakopanego

Gosieńka napisał/a:
Ja jadę na bank :-D Już się cieszę :-D

Życzę udanego wypoczynku :-)

gabriela

Pomogła: 52 razy

Wysłany: 2008-06-25, 09:20   

Gosieńka napisał/a:
Jak to za późno?

U mnie na początku maja urzędniczka w PCPRze roześmiała się słysząc moje pytanie względem dofinansowania do turnusu, bo to trzeba robić na początku roku. Taki turnus to ok 2000 , bo trzeba doliczyć podróż, kieszonkowe i jakieś niezbędne zakupy przed wyjazdem. Szkoda.

JustynaJ
Nowicjusz
JustynaJ

Wysłany: 2008-06-26, 08:00   

Wspaniała inicjatywa. Miło byłoby skorzystać,szczególnie dla mojej córy, jednak od 30 lipca wyjeżdża na długo oczekiwany 6-tygodniowy turnus rehabilitacyjny do Zakopanego

W takim razie zapraszamy serdecznie Twoją córkę na turnus rehabilitacyjny, który organizujemy po wakacjach w październiku.

[ Dodano: 2008-06-26, 08:19 ]
U mnie na początku maja urzędniczka w PCPRze roześmiała się słysząc moje pytanie względem dofinansowania do turnusu, bo to trzeba robić na początku roku. Taki turnus to ok 2000 , bo trzeba doliczyć podróż, kieszonkowe i jakieś niezbędne zakupy przed wyjazdem. Szkoda.

Organizacją turnusu i załatwiania wszystkich niezbędnych formalności zajęła się spontanicznie nasza 23-letnia Pani wolontariusz Karina (jest z nami od czerwca), która zawsze marzyła o tym, aby zorganizować taki turnus rehabilitacyjny, bo bardzo kocha pracę z osobami niepełnosprawnymi, zwłaszcza dziećmi. Pan Prezes Stowarzyszenia nie ma czasu na takie przedsięwzięcia bowiem jest bardzo zapracowanym człowiekiem i wie ile trudu kosztuje przygotowanie takiego turnusu od strony formalnej i organizacyjnej. Cieszymy się, że Karinie się to udało (dzięki jej zaangażowaniu i pracowitości) i podziwiamy ją za to.

Gosieńka
VIP

Wysłany: 2008-06-26, 08:26   

Ale ja mam pytanie. Na ten turnus można próbować załatwiać dofinansowanie u siebie w PCPRze tak? Tyle że do tego potrzeba jakieś tam numery, adresy ośrodka itd. Skąd to można wziąć?

resa
reska

Pomogła: 23 razy

Wysłany: 2008-06-26, 08:34   

JustynaJ napisał/a:
Organizacją turnusu i załatwiania wszystkich niezbędnych formalności zajęła się spontanicznie nasza 23-letnia Pani wolontariusz Karina (jest z nami od czerwca), która zawsze marzyła o tym, aby zorganizować taki turnus rehabilitacyjny, bo bardzo kocha pracę z osobami niepełnosprawnymi, zwłaszcza dziećmi.

Wielkie podziękowania za poświęcony czas i serce :-D

JustynaJ napisał/a:
W takim razie zapraszamy serdecznie Twoją córkę na turnus rehabilitacyjny, który organizujemy po wakacjach w październiku.

Propozycja godna rozważenia, dziękujemy :-D Jednakże od września rozpoczyna się nauka w klasie maturalnej, dlatego decyzję pozostawiam młodzieży. Serdecznie pozdrawiam.

JustynaJ
Nowicjusz
JustynaJ

Wysłany: 2008-06-26, 13:14   

Gosieńka napisał/a:
Ale ja mam pytanie. Na ten turnus można próbować załatwiać dofinansowanie u siebie w PCPRze tak? Tyle że do tego potrzeba jakieś tam numery, adresy ośrodka itd. Skąd to można wziąć?

Ośrodek jeszcze nam nie przesłał dokładnych danych, dlatego nie możemy ich jeszcze podać. Zamieścimy je natychmiast jak tylko nam je przyślą.

smuklaewa
ewa

Pomogła: 83 razy

Wysłany: 2008-06-26, 13:16   

Ja jadę na turnus rehabilitacyjny do Ustronia Morskiego w drugiej połowie sierpnia...rezerwację robiłam już w lutym.
Piękny Ośrodek Wczasowy 100m od plaży z rehabilitacją ,opieką lekarską i pełnym wyżywieniem 1200 zł.

Odpowiedz do tematu