Wysłany: 2007-05-20, 18:18 Milena
Witam
Może mój problem nie jest tak bardzo powiązany z tematem ale nie mogłam znaleźć bardziej odpowiedniego.Mam takie pytanie.Mój przyjaciel ostatnio miał operacje ( on sam nazywał ją zabiegiem) z lewej strony podbrzusza.Z pewnoscią to nie wyrostek ( jak sądziła moja kumpela) ponieważ ten jest po stronie prawej.Dodam,że wczesniej dostał zwolnienie z dużych wysiłków fizycznych np z podnoszenia ciężarów na lekcjach wychowania fizycznego.Nie wiem czy to istotne ale również miał podejrzenie żółtaczki chociaz wątpie ze to ma jakiekolwiek powiązanie z tym probelem.Bardzo prosze o pomoc.Jezeli ktos jest w stanie podpowiedziec mi co moze dolegac koledze bardzo prosze o kontakt na maila ...
Dziekuje z góry i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez resa 2007-08-23, 13:25, w całości zmieniany 1 raz
Pomogła: 52 razy Dołączyła: 16 Lip 2006 Posty: 4326 Skąd: z Marsa
Wysłany: 2007-05-20, 20:44
Witaj Milena! Chyba nie bardzo rozumiem, co to ma wspólnego z Zespołem Marfana? Czy Ty lub Twój przyjaciel chorujecie na ZM? Operacja z lewej strony podbrzusza mogła być spowodowana bardzo wieloma czynnikami, więc trudno gdybać, wątpię też w skojarzenie z żółtaczką.Ja w tym miejscu w dziećiństwie miałam operację usunięcia przepukliny, i owszem- ma to związek z zakazem podnoszenia ciężarów.
_________________ ......i kiedy przyjdą dni deszczowe, naucz się przechodzić między kroplami
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum